Warsztat Warszawa ul.Syreny 14 Polecam!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• hsurim
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Andzo26
    (...) i gumy wachaczy!!!!!! (...)
    Także ostatnio robili mi moje 'maleństwo'.
    Zastanawiają mnie te ... 'gumy' wahaczy (??) bo także mi je wymieniali (podali telefonicznie, że są wybite i trzeba dodatkowo je robić - za wymianę zainkasowali 2 x 300 zł)
    Nie wiem jak to jest, ale na badaniu okresowym wytrzęśli mi nieźle zawieszenie i nie było żadnych luzów.
    Po ich wymianie nie odczuwam jakiejś zmiany w prowadzeniu autka. Po co w takim razie były/są wymieniane (??)

Zostaw komentarz:

• Andzo26
    odpowiedział(a)
    Witam jestem po wizycie właśnie u nich i niestety nie jestem zachwycony!!! Na początku było ok sprawdzenie podanie kosztów i terminu więc myśle oki. Potem w dniu naprawy cena się zmieniła o prawie 500 pln bo coś jeszcze było uszkodzone i wyszło przy rozbieraniu więc myśle sobie dobra niech robią dopłace i ma cykać....... ale nie za dwie godzinki następny telefon i cena rośnie o kolejne prawie 2 stówki bo im się jakieś śruby urwały czy coś...... no sory panowie ale ja chce zapłacić za naprawe a nie za przypadki losowe :x No nic może następnym razem podejdą do mnie innaczej. Ale jeżeli chodzi o efekty naprawy to są naprawde zadowalające..... No ale nie mogło być inaczej kosztowało mnie to prawie 3 tysia. Nie wiem czy to drogo czy tanio za dwumas ze sprzęgłem i gumy wachaczy!!!!!! Więc sami oceńcie.

Zostaw komentarz:

• fernando
    odpowiedział(a)
    W każdym razie ja Pana Leszka też cenię za fachowość, byłem u niego już kilka razy i widać, że ma pewne doświadczenie, a że są różne szkoły... no cóż - tak jest ze wszystkim :roll:

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Andzo26, Tak, zmienia sie co druga, tylko ta druga nastepuje w przedziale 10-90kkm od poprzedniej. Uwierz mi, ze wiekszosc mechanikow woli wymienic, niz uslyszec od klienta po pol roku, panie .... pompa cieknie i znow w d... 800zl za pompe, pasek, napinacz i robote :idea:

Ale kazdy ma swoje taczki i dba o nie jak chce :idea:

Zostaw komentarz:

• Andzo26
    odpowiedział(a)
    Koledzy pompe wody wymienia się co druga wymiana rozrządu więc jeżeli poprzednim razem była wymieniana to miał racje że jej nie ruszał. Najbardziej zużywa się pasek i to on najkrócej wytrzymuje!! Nawet roliki jeżeli zostały zastosowane dobrej marki wymienia się co drugą wymianie. W mojej laurince niedawno wymieniałem i mi mechanik kazał przyjechać z paskiem za 60 tysia i wymiana będzie bez rolek. I wierzcie mi zna się na robocie gościu. 8)

Zostaw komentarz:

• Guguś
    odpowiedział(a)
    Dokładnie tak jak pisze kolega Maicroft, według wszystkich znanych mi faktów, pompę wody należało też wymienić.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    No to jak to taki spec mechanik i pompy wody nie wymienia, bo dzis jest dobra, no to ma inne podejscie jak wiekszosc. Widac lubi kroic za robote

Zostaw komentarz:

• gifek
    odpowiedział(a)
    To teraz ja wypowiem się na temat tego serwisu.

Pierwsza wizyta:
    - zawitałem grubo po 18:00 - zastałem Pana Leszka kręcącego się po warsztacie. Krótka gadka o samochodzie - umówienie się na wyminę rozrządu (termin: za tydzień ).

Druga wizyta:
    - umówiłem się z Panem Leszkiem, że w wyznaczonym dniu zwolni się podnośnik to do mnie dzwoni abym nie musiał czekać.
    - godzina 9:00 telefon - "może Pan przyjeżdżać"
    - 9:10 - jestem na miejscu podnośnik już czeka.
    - przed przystąpieniem do wymiany diagnostyka komputerowa, odczyt błędów itd.
    - oględziny samochodu (wskazanie miejsc malowanych w moim "bezwypadkowym" samochodzie :twisted: ) + diagnostyka stanu zawieszenia.
    - wymiana rozrządu. Czas wymiany 2h. Sądząc po sposobie pracy gdybym Panu Leszkowi zakrył oczy trwało by to 2h 15min.
    - wymiana oleju, filtra powietrza, uzupełnienie brakujących spinek od dolnej osłony.

3h później wyjechałem bardzo zadowolony.

A teraz ceny:
    - wymiana rozrządu - 850 zł części + wymiana (bez pompy wody - nie było takiej potrzeby)
    - olej + filtr oleju + filtr powietrza (wszystko w oryginale) - 200zł

Obserwacje:
    Moim skromnym zdaniem Leszek jest tam jednym z lepszych fachowców - gdy wszyscy rozkładali ręce szukając przyczyny stukotu w zawieszeniu innego Pana - Lechu się przejechał, wjechał na podnośnik, 15min i źródło zlokalizowane.
    Pracują bardzo czysto - gdy kropelka oleju skapła na podłogę od razu ręczniczek + lokalny mop poszedł w ruch. O pokrowcach na siedzenie i na błotniki w czasie pracy nie będę wspominał bo to jest oczywiste.

SUMA: 1050zł

Zostaw komentarz:

• scr008
    odpowiedział(a)
    a ja dzwonilem 3 razy i dodzwonilem sie za kazdym razem bez problemu jutro pierwsza wizyta :shock:

Zostaw komentarz:

• fernando
    odpowiedział(a)
    Ja dodzwoniłem się (po wielu próbach) w zeszłą środę i zapytałem o wymianę poduszek silnika. Pan Piotr obiecał mi zorientować się i oddzwonić... Problem w tym, że nie tylko do tej pory tego nie zrobił, ale i mnie nie udało się dodzwonić do nich, a od piątku próbuję średnio 3 razy dziennie :?

Zostaw komentarz:

• mozgi
    odpowiedział(a)
    dzisiaj zauważyłem, ze bardzo dużo płynu ze wspomagania kierownicy mi wyciekło, więc przy okazji, że byłem w tamtej okolicy to do nich podjechałem:
    - zostałem obsłużony poza kolejką,w trybie natychmiastowym (za dużo było płynu), wszystko ładnie dookoła umyli, uwierzcie mi, że było dobrze zalane :szeroki_usmiech
    - przy okazji poprawili mi obudowę rozrządu, bo słabo sie trzymała
    - i to wszystko za dziękuję :szeroki_usmiech

Ktoś z Was zaraz się wypowie, że to nic wielkiego ale inny warsztat po pierwsze od reki by mi tego nie zrobił a po drugie nie za dziękuję.

Jeszcze raz ich polecam

Zostaw komentarz:

• pskosz
    odpowiedział(a)
    Pytałem sie kiedyś o wymianę sprzęgła z kołem dwumasowym. Koszt 2500 zł,

Zostaw komentarz:

• Andzo26
    odpowiedział(a)
    Panowie robił ktoś unich koło dwumasowe?? I jakie to są koszty bo faktycznie dodzwonić się nie można.

Zostaw komentarz:

• woy76
    odpowiedział(a)
    Czyli jeśli mam widoki na zakup OII w Warszawie, to śmiało mozna tam podjechać żeby ją sprawdzili? Czy może w momencie zakupu można podjechać jeszcze gdzieś w Warszawie?

Zostaw komentarz:

• pskosz
    odpowiedział(a)
    tak

Zostaw komentarz:

• oranvag
    odpowiedział(a)
    Czy telefon jest tam nadal 631 17 96?

Zostaw komentarz:

• jszczeci
    odpowiedział(a)
    No i od piatku mam juz swoja fure, zatem tak jak obiecywalem, czas na krotkie podsumowanie:

Wrazenia:
    - trudno sie dodzwonic
    - terminy przecietnie na okolo za tydzien
    - szef dzwoni mowiac co jest do zrobienia i za ile, decyzja nalezy do wlasciciela pojazdu - i to jest ok!
    - nie ma przygod typu "tu wyniklo cos takiego, ze sie narobilismy i trzeba bedzie doplacic 200"...
    - szybka realizacja
    - indywidualne podejscie - przy odbiorze sobie siedlismy i rozmawialismy o przyczynach wszystkich usterek
    - widac, ze gosc (pan Piotr) naprawde chcial zrobic wszystko i wszystko przemyslal
    - widac doswiadczenie - goscie naprawde znaja sie na rzeczy

No i cennik:

- Mobil1 5w50 - 192zl (to w FeuVert

- wymiana oleju (wlasnego)
    - wymiana filtra oleju
    - filtr powietrza i wymiana
    - filtr kabinowy i wymiana - powyzsze razem w ramach calosciowego przegladu auta 300zl

- podspawanie podpory tlumika
    - wymiana sworznia wahacza (lewa strona)
    - wymiana lacznikow stabilizatora (2szt.)
    - simerblok duzy (2 szt.)
    - regulacja zbieznosci
    - wymiana amortyzatorow tyl (Bilstein 2 szt.) - powyzsze razem 1100zl

- naprawa elektryki zegarow (padniete wskazowki) - 250zl
    - odgrzybienie i nabicie klimatyzacji - 200zl
    - naprawa elektryki regulacji przednich szyb (nie dzialal drugi stopien regulatora) - 100zl
    - odpiecie elektryki swiatla przeciwmgielnego od wtyczki do przyczepy - 150zl

Zostaw komentarz:

• jszczeci
    odpowiedział(a)
    Wtedy, gdy pisalem o koszcie po raz pierwszy jeszcze o tym nie wiedzialem, ze cena jest za calosc. Biorac pod uwage, ze jest to oficjalny serwis pogwarancyjny, cena jest jak najbardziej ok.

Zostaw komentarz:

• Piotr_Z
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jszczeci
    Tak, przeglad za 450zl obejmowal plyny i czesci (filtry).
    No to w czym problem? Gdzie ta niby drożyzna? W ASO tyle za sama robociznę byś zapłacił.

Zostaw komentarz:

• jszczeci
    odpowiedział(a)
    mozgi,

Tak, przeglad za 450zl obejmowal plyny i czesci (filtry).

Dodam zatem:

- koszt przegladu z wlasnym olejem wyniosl mnie 290zl (olej kosztowal mnie 200, ale mam ten co chcialem)
    - otrzymuje telefony z informacja co wykryl przeglad i za ile moze to byc naprawione - to jest ok.
    - kontakt (komunikacja) jest jednak w porzadku - Pan przez telefon rozbil mi wszystko na pierdulki, abym mogl lepiej decydowac na co przeznaczyc budzet
    - mam obietnice otrzymania szczegolowego rachunku za wszystko wiec bede mogl porownac ceny ..i oczywiscie sie z Wami nimi podzielic, co napewno zrobie!

Zostaw komentarz:

• mozgi
    odpowiedział(a)
    Moje pierwsze wrazenia:
    - dodzwonic sie - nierealne
    - po wizycie osobistej, zapis na za tydzien (wiec chyba dobrze robia)
    - dzis oddalem moja O1 na kompleksowy przeglad
    - raczej malo indywidualne podejscie, wszystko w pospiechu (ale to tylko traktowanie mnie, a nie samochodu)
    - chyba spory koszt przegladu - 450zl (bez znizek)

Do zrobienia mam troche elektroniki i inne rzeczy na tip-top.
    Dam znac po odbiorze o calosciowej opinii i cenach.
    1. z tym dodzwonieniem to czasami tak jest jak mają dużo roboty
    2. będzie Pan zadowolony - dosłownie :wink:
    3. nie wiem z skąd za przegląd 450zł :shock: szczegółowy przegląd auta u nich kosztuje 190zł, może olej,filtry itp. wymieniałeś, bo ciężko mi w to uwierzyć?

Zostaw komentarz:

• pskosz
    odpowiedział(a)
    dodzwonic sie - nierealne
    Czasami się tak zdarza. Ja dziś się dodzwoniłem po 4 sygnałach.
    - raczej malo indywidualne podejscie, wszystko w pospiechu (ale to tylko traktowanie mnie, a nie samochodu)
    mają młyn :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• jszczeci
    odpowiedział(a)
    Moje pierwsze wrazenia:
    - dodzwonic sie - nierealne
    - po wizycie osobistej, zapis na za tydzien (wiec chyba dobrze robia)
    - dzis oddalem moja O1 na kompleksowy przeglad
    - chyba spory koszt przegladu - 450zl (bez znizek)

Do zrobienia mam troche elektroniki i inne rzeczy na tip-top.
    Dam znac po odbiorze o calosciowej opinii i cenach.

Zostaw komentarz:

• chelbek
    odpowiedział(a)
    tak, tylko pierwsze zadzwoń czy będzie miejsce i czas aby zrobić oględziny

Zostaw komentarz:

• Tomislaw
    odpowiedział(a)
    Witam serdecznie,
    to mój pierwszy wpis. W poniedziałek zakupuje skodzinę 2005 o1 z 1.6 i chciałem sprawdzić w Warsztacie na syreny. Myślicie, że mogą mi to zrobić?
    Ile to by kosztowało?
    Pozdrawiam,
    Tomek

Zostaw komentarz:

Pracuję...